Nincs termék a kosárban.
Kosár 0
Filter by Kategórie produktov
80 kg felett
80 kg-ig
Akciók és kedvezmények
Alacsony energiatartalmúitalok
Archív
Diétás étrendek
Étrend fogyáshoz 12 hétre
Étrend fogyáshoz 14 napra
Étrend fogyáshoz 28 napra
Étrend fogyáshoz 3 hétre
Étrend fogyáshoz 6 hétre
Étrend fogyáshoz 8 hétre
Jedalnicek na chudnutie 4 tyzdne + 1 tyzden zadarmo
Étrendkiegészítők
Fehérjetartalmú ételek
Fehérje kásak
Fehérje koktélok
Főételek
Köretek és protein kenyér
Levesek
Levesek
Protein édességek
Protein koktélok
Pudingok és smoothiek
Sós ropogtatnivalók
Gluténmentes élelmiszerek
Kedvezményes csomagok
Kiegészítők
Laktózmentes élelmiszerek
Limitált kiadás
Moringa teák
NutriFood Keto újdonságok

Laktózmentes élelmiszerek

A laktózérzékenység a társadalom nagy részét gyötri. Azon kívül, hogy korlátozza étkezési szokásainkat, szintén lényegesen csökkentheti a fogyást szolgáló élelmiszerek választékát. Ezért, ha fogyni szeretne, de emellett laktózérzékenységben szenved, a fogyás folyamata megerőltető lehet.

Laktózmentes NutriFood ‌Keto diéta

Viszont nem a Nutrifooddal. A NutriFood ‌Keto laktózmentes élelmiszerek íze és tápanyagtartalma kiváló, viszont laktózmentesek. Teste mindennek ellenére megkapja a megfelelő mennyiségű fehérjét az izomzat egészséges növekedéséhez, azonban laktózérzékenysége felügyelet alatt marad.

Élelmiszerek laktóz nélkül

Azon felül, hogy a fogyást szolgáló NutriFood ‌Keto élelmiszerek gazdagok egészséges fehérjékben, amelyek európai eredetűek, alacsony mennyiségű zsírt és cukrot tartalmaznak. Fogyasztásuk során teste minimum cukrot vesz fel, az energiát a saját zsírraktáraiból meríti. Ezt a folyamatot ketózisnak nevezzük, amely az egészséges és gyors fogyás alapja a keto diétánál.

Valóban élelmiszer-érzékenységben vagy allergiában szenved? Próbáljon tesztelni

Ha naponta felteszi ezt a kérdést, akkor ajánljuk intolerancia programunkat, amely választ ad. A laktózérzékenység tünetei sokszor nem pontosak és más egészségügyi problémákkal összetéveszthetőek. Legfőbb tünetei:

  • Hányinger
  • Hasmenés
  • Hastájéki fájdalom
  • Felfúvódás
  • Telítettség érzés

Élelmiszer-érzékenység vagy ételallergia?

A laktózérzékenység, hasonlóan mint az allergia a szervezet túlzott válasza az élelmiszer bizonyos összetevőjére. Az ételallergiától eltérően (amelyet az immunrendszer indít), az érzékenység az emésztőrendszer reakciója, ami miatt ellenanyagok nem keletkeznek. Tehét emésztőrendszeri gondokról van szó, amely enzimhiány miatt léphet fel, vagy pedig az miatt, mert a szervezet nem képes bizonyos összetevőt a táplálékból feldolgozni. Az ételallergiát IgE ellenanyagok kísérik, míg az érzékenység tipikus velejárói az IgG, IgA.

Laktózérzékenység – mit jelent?

A laktózérzékenység enzimatikus megbetegedés, amely során hiányzik, vagy pedig nem működik megfelelően a laktáz enzim. Ebben az esetben megfelelő lehet a fermentált tejtermékek, kefír, író fogyasztása, amelyek probiotikus baktériumokat tartalmaznak, ezáltal segítve a laktóz lebontását. A csecsemők étrendjéből ajánlatos az anyatej kivonása is, amely problémákat okozhat, ez helyett érdemes laktózmentes készítményeket fogyasztani.

A laktóznak közvetlen hatása van az agy fejlődésére, javítja az ásványi anyagok felszívódását és szintén hatással van a bifidobaktériumok növekedésére a belekben. A nem elegendő laktáz enzim esetében emésztési gondok lépnek fel. Ez az enzim bontja ketté a tejcukrot glükózra és galaktózra. A lebontatlan laktóz a vékonybélből a vastagbélbe jut, ahol vizet és ásványi anyagokat köt meg. Ezáltal a bélben gázok és savak keletkeznek, amelyek emésztési gondokat okoznak.

Az összes állati eredetű tej tartalmaz laktózt, valamint az összes tejtermék is. Ezzel ellentétben nem jelent veszélyt a tejfehérje, tejsav és a tejsav baktériumok.

A laktózérzékenység kezelése

A kezelés eliminációs diétával történik. A csecsemők táplálkozásából az anyatejet is ajánlott kivonni és laktózmentes formulákkal helyettesíteni. Felnőttek különböző mértékben képesek a laktózt tolerálni, ezért nem feltétlenül szükséges a tejtermékek teljes megvonása. Bizonyított laktózérzékenység esetén gyógyszerészeti készítmények használhatóak, amelyek laktáz enzimet tartalmaznak. Tabletta vagy cseppek formájában kaphatóak. A tabletta a testben bontja le a laktózt, míg a cseppek az ételben, fogyasztás előtt.
Annak ellenére, hogy az érzékenyek számára a tej inkább ellenség, rengeteg pozitív hatása van, ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz, amelyek elengedhetetlenek az egészséges fogak, csontok fejlődéséhez, ezen felül fehérjéket tartalmaz. Ezért fontos laktózérzékenység esetén ezen hasznos elemek pótlása.

Mutass többet

Mind a(z) 8 találat megjelenítve

Akciók

Tanácsadóiroda akciói

Nézze meg akcióionkat és kedvezméyeinket, amelyeket egyes irodáink kínálnak.

Eshop akciók

Nézze meg akcióinkat és kedvezményeinket termékeinkre és csomagjainkra eshopunkban.